
Το εμβληματικό Winter Garden σας καλωσορίζει στην πιο μεγαλοπρεπή εμπειρία brunch της Αθήνας, που επιμελείται ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης με έμπνευση από την ευρωπαϊκή γαστρονομική παράδοση, τις ελληνικές πρώτες ύλες και την ιστορία του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.
Το ανανεωμένο μενού του «Weekends at Winter Garden», μια ωδή στην απόλαυση του brunch, ξεκινά με χειροποίητα γαλλικά αρτοποιήματα που ζυμώνονται και ψήνονται καθημερινά στο αρτοποιείο του ξενοδοχείου. Απολαυστικά κρουασάν βουτύρου, σοκολάτας ‘gianduja’, ‘pain au chocolat’, αλλά και αλμυρό κρουασάν με τυρί και παστράμι μόσχου, που ετοιμάζει με δεξιοτεχνία ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας, παρουσιάζονται μπροστά σας μέσα σε ειδικό τρόλεϊ και συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ, τον φρέσκο χυμό ή το τσάι της επιλογής σας, δημιουργώντας την τέλεια ατμόσφαιρα για χαλαρές συζητήσεις με καλή συντροφιά.
Το γευστικό ταξίδι συνεχίζεται με εκλεπτυσμένα κυρίως πιάτα που συνδυάζουν εμβληματικές συνταγές με ελληνικές πινελιές, απογειώνοντας την εμπειρία. Τα ζουμερά αυγά Florentine με φρέσκο σπανάκι, μυρωδικά και μια βελούδινη σάλτσα μπεσαμέλ με γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. είναι ένα πιάτο βαθιάς νοστιμιάς. Το Candele ‘al gratin’ με χρυσαφένια ζυμαρικά γκρατινέ, γεμιστά με αρωματικά μανιτάρια του δάσους, εκλεκτή τρούφα από την ελληνική γη και σάλτσα με τυρί γκοργκοντζόλα, είναι η ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των ζυμαρικών. Για όσους προτιμούν κάτι πιο κλασικό, το περίφημο μοσχάρι Stroganoff εντυπωσιάζει και συγκινεί με το τρυφερό φιλέτο που μαγειρεύεται με λαχανικά και πίκλες και σερβίρεται με αέρινο πουρέ πατάτας, ενώ το φρικασέ θαλασσινών με γαρίδες, αστακό, οστρακοειδή και πικάντικο λουκάνικο συνδυάζει θαλασσινή νοστιμιά, πλούσια γεύση και φινέτσα.






Η εμπειρία ολοκληρώνεται με έναν φόρο τιμής στη γαλλική ζαχαροπλαστική, όταν στο τραπέζι καταφθάνει ένα αχνιστό ταψάκι με τη θρυλική Tarte Tatin, αρωματισμένη με κάρδαμο και ελαιόλαδο, συνοδευόμενη από πλούσιο παγωτό βανίλιας, για να μοιραστείτε και να απολαύσετε με τους αγαπημένους σας. Δίπλα της, μια υπέροχη ποικιλία από petit fours και ένα ποτήρι γαλλική σαμπάνια σε συνδυασμό με τις απαλές νότες της μουσικής του Winter Garden προσφέρουν την τελευταία μαγική πινελιά σε ένα brunch που θα σας μείνει αξέχαστο.



Μοιραστείτε στιγμές χαλάρωσης και ζεστασιάς συντροφιά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα στη θαλπωρή του Weekends at Winter Garden και ανακαλύψτε τη μαγεία της γαστρονομίας σε ένα περιβάλλον που αποπνέει διαχρονική κομψότητα.
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ | 11.00-14.00
«Weekends at Winter Garden»
HOTEL GRANDE BRETAGNE, ATHENS
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ | 11.00-14.00
Τηλέφωνο Κρατήσεων: +302103330748

Weekends at Winter Garden: The ultimate brunch experience returns, more delightful than ever
The iconic Winter Garden welcomes you to Athens’ most majestic brunch experience, curated by Executive Chef Asterios Koustoudis and inspired by European culinary traditions, premium Greek ingredients and the rich history of Hotel Grande Bretagne.
The newly refreshed “Weekends at Winter Garden” menu, an ode to the art of brunch, begins with handcrafted French pastries, kneaded and baked each morning in the hotel’s bakery. Gianduja chocolate and butter croissants, ‘pain au chocolat’, as well as a savory croissant with cheese and premium beef pastrami, all expertly crafted by Pastry Chef Alexandros Koufas, are elegantly presented from a beautiful pastry trolley. These delicacies pair ideally with freshly brewed coffee, juice, or tea of your choice, setting the perfect scene for relaxed conversations in an atmosphere of endless charm.
The culinary journey continues with refined main courses, where iconic recipes meet Greek flavors, elevating the brunch experience to new heights. The fluffy Florentine eggs, served with fresh spinach, aromatic herbs and a velvety bechamel sauce with Naxos Graviera P.D.O. cheese, is a dish of exceptional taste. For pasta lovers, the Candele “al gratin” with golden, gratinated pasta filled with wild mushrooms, exquisite truffle from the Greek forests and gorgonzola sauce, isa dish of pure indulgence. For those seeking a timeless classic, the renowned Beef Stroganoff is a must-try, with tender fillet cooked with vegetables and pickles, served alongside an airy potato purée. Meanwhile, the seafood fricassée, featuring shrimp, lobster, shellfish and spicy sausage, masterfully combines bold sea flavors with rich textures and finesse.
The experience culminates in a tribute to French patisserie; a warm caramelized Tarte Tatin, infused with cardamom and olive oil, arrives straight from the oven in a pan. It is then served with lusciousvanilla ice cream, inviting you to share and savor each bite with your loved ones. Right next to it, an exquisite selection of petit fours and a glass of fine French champagne, accompanied by the soft melodies of Winter Garden’s music, add the final magical touch to a brunch you will never forget.
Indulge in heartwarming moments with your loved ones with “Weekends at Winter Garden” and discover the magic of gastronomy in an ambiance of timeless elegance.
SATURDAY & SUNDAY | 11.00-14.00
«Weekends at Winter Garden»
HOTEL GRANDE BRETAGNE, ATHENS
SATURDAY & SUNDAY | 11.00-14.00
For reservations please call: +30 210 3330748