
Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία των Πηγαδίων, το εστιατόριο Sea Zone προσφέρει γευστικό φαγητό όλη μέρα και νύχτα με θέα τη θάλασσα
Στον παραλιακό πεζόδρομο στα Πηγάδια της Καρπάθου θα βρείτε το all day καφέ – εστιατόριο Sea Zone, το οποίο ξεχωρίζει για τις νόστιμες γεύσεις του, το φιλικό προσωπικό και τον καλαίσθητο χώρο του. Από το πρωί για καφέ και brunch, για μεσημεριανό γεύμα, για καφέ και γλυκό το απόγευμα αλλά και απίθανο dinner και cocktails το βράδυ, μπορείς να πεις με σιγουριά ότι το Sea Zone τα έχει όλα.


Η καλύτερη ώρα για να βρεθείς εδώ, κατά τη γνώμη μας, είναι είτε το πρωί, όπως συνηθίζουν όλοι οι ντόπιοι καθώς τα Πηγάδια είναι το “κέντρο” του νησιού και το σημείο είναι πολύ δροσερό και ιδανικό για τον πρώτο καφέ της ημέρας, είτε το βραδάκι για φαγητό και ποτό, χαζεύοντας όλους όσους κάνουν τη βόλτα τους στο λιμάνι.
Γνωρίσαμε τους ιδιοκτήτες, Gerti & Eri που “τρέχουν” οικογενειακά την επιχείρηση για πρώτη χρονιά με πολλή όρεξη και πάθος. Μεγαλωμένοι στην Κάρπαθο, εργάζονται στην εστίαση χρόνια και φέτος κάνουν δυναμικά το ντεμπούτο τους με το δικό τους μαγαζί, βάζοντας μεράκι, φροντίδα και αγάπη σε αυτό που γνωρίζουν καλά και προσφέρουν. Μέλος της ομάδας είναι και ο σεφ Βασίλης Ρουσάκης που φροντίζει για όσα πιάτα φτάνουν στο τραπέζι μας. Μεγάλωσε στην Κάρπαθο, σπούδασε μαγειρική στην Αθήνα, έχει δουλέψει σε Κύπρο, Ρόδο, Κρήτη και φυσικά στην Κάρπαθο για σεζόν, αλλά και στις γαλλικές και αυστριακές Άλπεις, σε διαφορετικό ύφος μαγειρικής.
Η πληροφορία που μας κίνησε επιπλέον το ενδιαφέρον να έρθουμε ξανά και ξανά για γεύμα στο Sea Zone είναι ότι ο σεφ Βασίλης Ρουσάκης το χειμώνα εργάζεται σε πεντάστερο ξενοδοχείο στο ορεινό Lech της Αυστρίας, όπου μαθαίνει τα μυστικά της υψηλής γαστρονομίας (το εστιατόριο του ξενοδοχείου έχει βαθμολογία 3 κορώνες που αντιστοιχούν σε 1 αστέρι michelin) και το καλοκαίρι εργάζεται ως σεφ στην Κάρπαθο, κάνοντάς μας να νιώθουμε τυχεροί που γευόμαστε τα πιάτα του ενώ παραθερίζουμε στο όμορφο ελληνικό νησί.
Στο Sea Zone θα βρείτε σαλάτες, καρπάθικες σπεσιαλιτέ όπως Μακαρούνες (σπιτικά φρέσκα ζυμαρικά Καρπάθου με φρέσκο και φυσικό κατσικίσιο βούτυρο, καραμελωμένα κρεμμύδια και φρεσκοτριμμένη μυζήθρα), θαλασσινά ορεκτικά, μεγάλη ποικιλία σε ψητά κρεατικά (φιλέτο Saltimbocca, rib eye, black angus tomahawk, κ.ά), ζυμαρικά, κλασσικές ελληνικές σπεσιαλιτέ όπως Στιφάδο, Κλέφτικο, μουσακά, κ.ά, και φυσικά φρέσκα Ψάρια!

Εδώ τα καλά υλικά είχαν τον πρώτο λόγο σε ορεκτικά και μεζεδάκια όπως οι κολοκυθοκεφτέδες, οι σαλάτες και τα μύδια με φέτα




Αυτό που μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα γευστικά ήταν το κυρίως πιάτο, δια χειρός Βασίλη Ρουσάκη: Φρέσκο ψάρι φιλέτο – στείρα (ή στήρα)- με κρεμώδη πουρέ αρακά και παντζάρια, συνοδευόμενο από ζεστή σαλάτα από μαυρομάτικα φασόλια, φινόκιο σε βούτυρο από σαφράν, άνηθο και ντοματίνια (από τον κήπο του σεφ, όπως μάθαμε).
Από την παρουσίαση μέχρι και την τελευταία μπουκιά, το πιάτο μας ήταν μια ευχάριστη γευστική βουτιά με μεσογειακά αρώματα!

Το εστιατόριο προσφέρει καλοκαιρινές γεύσεις που λαχταρά κανείς να φάει στις διακοπές του και ειδικά σε ένα νησί. Τα πιάτα είναι πολύ προσεγμένα και το σέρβις άψογο. Εδώ θα βρείτε επίσης ποικιλία κρασιών και ποτών.

Στο Sea Zone πραγματικά θα πείτε “έχω πάει και έχω φάει” καλά!
#έχωπάεικαιέχωφάει #έχωφάει #exofaei #exopaeikaiexofaei #traveleatrepeatgr
Info:
Sea Zone, οδός Απόδημων Καρπαθίων
Πηγάδια, Κάρπαθος
Τηλέφωνο για κρατήσεις: +302245023663