
Αποφασίσαμε με τους φίλους και συνεργάτες μου να πάμε να δειπνήσουμε μετά τη δουλειά, κάπου κεντρικά. Συναντηθήκαμε στο Μοναστηράκι και κατευθυνθήκαμε πεζοί προς το Θησείο. Στον πεζόδρομο της Αδριανού, βρίσκεται το εστιατόριο ΜΟΜΑ Urban Eatery & Bar, το οποίο ξεχωρίζει για τουλάχιστον τρεις λόγους:
Καταρχάς, για τα γευστικά και ευπαρουσίαστα μεσογειακά πιάτα του, τα οποία βγάλαμε και φωτογραφίες για να σας τα δείξουμε.
Κατά δεύτερον, γιατί κάτω από το γυάλινο πάτωμα θα δείτε στο υπόγειο -σαν σε βιτρίνα- καλοδιατηρημένα αρχαιολογικά ευρήματα
Και τρίτον, γιατί στο εσωτερικό του εστιατορίου θα δείτε ένα δέντρο ελιάς – στολίδι, το οποίο διατηρούν μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες, ως αναπόσπαστο κομμάτι της μίνιμαλ διακόσμησης του πολυεπίπεδου χώρου.
Μάθαμε από τους ιδιοκτήτες του MOMA, τον Γιούρκα Σειταρίδη και τον Δημήτρη Γκόβα, ότι το κτίριο στέγαζε παλαιότερα ένα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια αργυροχρυσοχοιίας της δεκαετίας του ’60 και διατηρεί μέχρι σήμερα την αίγλη της αστικής Αθήνας. Με την ανακαίνιση του χώρου βρέθηκαν ψηφιδωτά και ένα αρχαίο πυθάρι (λέγεται ‘σιλό’). Οταν συνειδητοποιήσαμε ότι γευματίζουμε εκεί που ήταν η στοά του Αττάλου και η αρχαία αγορά της Αθήνας, δηλαδή το φιλοσοφικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της πόλης, εκτιμήσαμε ακόμα περισσότερο τα vibes του όμορφου χώρου..
Ξεκινήσαμε λοιπόν τη βραδιά μας με λευκό κρασί, που εμφιαλώνει το ίδιο το MOMA (φυσικά διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε κρασιά και cocktails) και στη συνέχεια παραγγείλαμε ως ορεκτικά μια σαλάτα “ΜΟΜΑ” με αγγούρι, ντομάτα, ρόκα, πολύχρωμες πιπεριές, ελιές, κάπαρη αλλά και παξιμάδι και ανθότυρο, τη σαλάτα Σπανάκι, με ρόδι και blue cheese, μια μερίδα Κολοκυθοκεφτέδες με σως γιαουρτιού, μια χειροποίητη σκοπελίτικη στριφτή Τυρόπιτα με μέλι και ένα ακόμη, πρωτότυπο πιάτο, το ψητό Κανταίφι, το οποίο ήταν γεμιστό με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και καπνιστό μετσοβόνε.





Τα κυρίως πιάτα μας ήταν Φιλέτο μοσχάρι με πατατούλες, Ριζότο άγριων μανιταριών φτιαγμένο με κρασί πόρτο και λάδι τρούφας και Λαβράκι λεμονάτο με ρύζι και απίθανη σως με κάπαρη.





Εκτός από περιποιημένα και εμφανίσιμα, τα πιάτα μας ήταν απολαυστικά και χορταστικά. Ξεχωρίσαμε τα ζουμερά beef φιλετάκια, το εντυπωσιακό ψητό κανταίφι με το γλυκό (πράσινο!) σύκο καθώς και το ριζότο μανιταριών που μοσχοβολούσε τρούφα.
Κλείσαμε τη φιλοσοφική βραδιά μας με mouth-watering επιδόρπια: Δοκιμάσαμε την απίθανη ζεστή τάρτα μήλου (apple crumble) με καραμέλα βουτύρου και παγωτό βανίλια και το φρεσκότατο Τσιζκέικ, φτιαγμένο με βάση από μπισκότο digestive και από πάνω καραμέλα γάλακτος!


Η κουζίνα του MOMA είναι μεσογειακή, γευστική και ιδιαίτερα προσεγμένη. Το σέρβις είναι επίσης εξαιρετικό. Το μέρος είναι ιδανικό για παρέες, για οικογένειες, για ρομαντικό dinner, αλλά και για επαγγελματικό γεύμα, καθώς έχει τραπέζια και έξω αλλά και μέσα, που είναι ήσυχα. Μάθαμε ότι τα Σάββατα έχει ζωντανή μουσική και τραγούδι, με guest καλλιτέχνες (ρωτήστε στο εστιατόριο για το πρόγραμμα). Μπορεί όταν πάτε, να συναντήσετε τον κ. Σειταρίδη (γνωστός πρώην ποδοσφαιριστής) και να σας δώσει και αυτόγραφο!
Μετά το dinner σας, επιβάλλεται μια βόλτα τριγύρω στο Θησείο για να δείτε την αρχαία αγορά και φυσικά τη θέα προς την Ακρόπολη.
Την επόμενη φορά, αποφασίσαμε με την παρέα να επισκεφτούμε το MOMA μεσημέρι, πρώτα για καφέ και έμπνευση στη λιακάδα, peoplewatching έξω στον πεζόδρομο και στη συνέχεια για lunch, καθώς θέλουμε να δοκιμάσουμε την πίτσα και τα ζυμαρικά του!
Info:
Moma
All day Εστιατόριο / καφέ – Bar
Αδριανού 29, Θησείο, Τηλέφωνο: 2103211233