
Η επίσκεψη στην Κάρπαθο είναι από μόνη της μια συναρπαστική εμπειρία, καθώς πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό νησί. Πριν από την περιπλάνηση στα ιδιαίτερα χωριά και τις παραλίες της, μια στάση για brunch στα Πηγάδια είναι το απόλυτο first thing to do που σίγουρα θα λατρέψεις
Όποιος επισκέπτεται την Κάρπαθο, σίγουρα περνάει κάποιες ώρες στα Πηγάδια, το κυρίως λιμάνι και οικισμό του νησιού. Εδώ εκτός από τα ψώνια σας, μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας, να γευματίσετε όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας και να πιείτε το ποτό σας το βράδυ στα μπαράκια.
Από πέρυσι έχει προστεθεί στα Πηγάδια άλλη μία γαστρονομική επιλογή. Το Nuevo είναι ένα all day καφέ-μπαρ και εστιατόριο στο οποίο θα βρείτε καφέδες, ροφήματα, smoothies, χυμούς, signature πρωινά, φαγητό και γλυκά. Από το μενού των επιλογών δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα pancakes, οι ομελέτες και τα early drinks.
Εμείς επιλέξαμε το Nuevo για brunch και αποδείχτηκε μια από τις καλύτερες γευστικές αποφάσεις των διακοπών μας στην Κάρπαθο.


Δοκιμάσαμε ένα Breakfast bagel με bacon, cheddar cheese, τηγανιτό αυγό, mixed σαλάτα και χειροποίητη μαγιονέζα και ένα Avocado toast με χωριάτικο ψωμί, φρέσκια αλοιφή αβοκάντο, τυρί κρέμα, μπέικον, φέτα και αυγό ποσέ με σιράτσα. Τις συνταγές στο μενού των πρωινών του Nuevo έχουν ετοιμάσει οι σεφ Στελιάνα Πορφύρη και Παναγιώτης Σαχίνης, τη συνταγή του Αβοκάντο Τοστ που δοκιμάσαμε την έχει προτείνει ο Ηλίας Βασιλαράς, ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του Nuevo.
Επειδή συνήθως μετά τις αλμυρές γεύσεις, θέλουμε κάτι σε γλυκό, ο Λεωνίδας Στρεμπέλιας που εργάζεται στο Nuevo μας πρότεινε να παραγγείλουμε ένα Dutch baby pancake, ένα πρωτότυπο γλυκό πιάτο -εμείς πρώτη φορά το συναντήσαμε!- το οποίο είναι τηγανίτες with a twist: μια συνταγή που έρχεται από την Ολλανδία και χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να ετοιμαστεί (άπαξ και μπει στον φούρνο η ζύμη, δεν μπορείς να τον ανοίξεις μέχρι να ψηθεί το μείγμα εντελώς). Σερβίρεται σε δύο γεύσεις: Με καραμελωμένα Μήλα, σαντιγύ, αλμυρή καραμέλα και κανέλα, αλλά και με Μπανάνα, ταχίνι σοκολάτας και μπισκότο βανίλια.




Συζητώντας ευχάριστα με τον Ηλία Βασιλαρά, συνιδιοκτήτη του Nuevo, μας ενημέρωσε ότι μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα σε Κάρπαθο και Βαλτιμόρη, όπου διατηρεί ένα εστιατόριο και ασχολείται χρόνια με την εστίαση.
Γιατί Nuevo? “Θέλαμε να τονίσουμε ότι φέρνουμε κάτι καινούριο και φρέσκο όπως και διαφορετικό στο νησί, εξ’ού και ο ορισμός του Nuevo στα Ισπανικά, που σημαίνει κάτι Νέο, καινούριο. Επίσης επειδή το βραδινό μας στηρίζεται στο finger food δηλαδή τα μικρά πιάτα τύπου μεζέ ή αλλιώς Tapas, όπως συνηθίζεται στην Ισπανία. Οπότε θεωρήσαμε πως το Nuevo καλύπτει απολύτως τους στόχους μας και το μήνυμα που θέλαμε να στείλουμε” .
Ο Ηλίας δημιούργησε το Nuevo μαζί με τον Γιάννη Σμουδιάνη, και οι δύο όπως μάθαμε είναι νέοι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες με καταγωγή από το χωριό Σπόα της Καρπάθου, οι οποίοι επένδυσαν και στον τόπο τους με όρεξη και μεράκι. Το Nuevo έλαβε διάκριση στα διεθνή βραβεία Restaurant & Bar Design Awards για το σχεδιασμό και τη διακόσμησή του. Ο καλλιτέχνης Βασίλης Μιχόπουλος έχει ζωγραφίσει τον εσωτερικό του χώρο, προσδίδοντας μια τροπική αισθητική με βλάστηση και tucans! Τα τραπεζοκαθίσματα έχουν θέα στον κεντρικό πεζόδρομο και τη θάλασσα, γεγονός που το καθιστά ιδανικό σημείο για τους επισκέπτες των Πηγαδίων. Το προσωπικό είναι ευγενικό και χαμογελαστό.
Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Σίγουρα θα επιστρέψουμε, για να δοκιμάσουμε και τα υπόλοιπα πιάτα του!
#έχωπάεικαιέχωφάει #έχωφάει #exofaei #exopaeikaiexofaei #traveleatrepeatgr
Info: Nuevo Karpathos
οδός Απόδημων Καρπαθίων, Πηγάδια, Κάρπαθος
www.nuevokarpathos.com