
Στο οινοποιείο Anhydrous στη Σαντορίνη το μενού υπογράφει πλέον ο βραβευμένος chef Μιχάλης Μάρθας γνωστός για την ιδιαίτερη αγάπη του στη θαλασσινή κουζίνα και τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα. Με εμπειρία σε σημαντικά εστιατόρια του εξωτερικού και της Ελλάδας έχει αποκτήσει τη δική του ταυτότητα, αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που επιλέγει. Για το εστιατόριο του οινοποιείου Anhydrous δημιούργησε ένα μενού με έμπνευση από τη Σαντορίνη και την κουζίνα του Αιγαίου με γεύσεις που συνδυάζονται αρμονικά με τα κρασιά του οινοποιείου και φυσικά το μοναδικό terroir του νησιού.


Έτσι ακριβώς όπως είχε ονειρευτεί ο οινοποιός Απόστολος Μούντριχας όταν αποφάσισε το 2012 να οινοποιήσει Ασύρτικο στη Σαντορίνη κάνοντας πράξη το όραμά του να προσφέρει μια ολοκληρωμένη οινική και γευστική εμπειρία στους επισκέπτες του νησιού μέσω του οινοποιείου του.


Φέτος το εστιατόριο του Anhydrous Winery έχει δημιουργήσει ένα μενού a la carte καθώς και τρία degustation menu γευσιγνωσίας με βάση την κυκλαδίτικη γαστρονομική παράδοση και στόχο να συνδυάσει και αναδείξει επιλεγμένα κρασιά του οινοποιείου. Tα degustation menu έχουν διαμορφωθεί με βάση το σχεδιασμό του λογότυπου του οινοποιείου. Τα στοιχεία της φύσης όπως η Γη, το Ηφαίστειο και η Θάλασσα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία των μενού Terra, Volcano και Mare.