
Όσο πλησιάζουν οι γιορτές, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τι γλυκά θα φτιάξουμε για τους καλεσμένους μας και τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια μας. Σας προτείνουμε ένα εύκολο γλυκό, τα σοκολατένια τρουφάκια Νάμα, τα οποία παρασκευάζονται γρήγορα, απλά να έχουμε χρόνο να τα αφήσουμε κάποιες ώρες στην κατάψυξη, όπως θα δείτε παρακάτω.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 50 ΜΕΡΙΔΕΣ
- 450 γρ. κουβερτούρα υγείας
- 325 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 30 γρ. βούτυρο
- 15 γρ. κονιάκ
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. κακάο σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 10 λεπτά (ολοκλήρωση 5 ώρες)
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι λίγο πριν αρχίσει να αχνίζει πολύ. Παράλληλα σε ένα πυρίμαχο μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα. Περιχύνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε 1 λεπτό χωρίς να ανακατέψουμε (αυτό μας βοηθάει να λιώσει ευκολότερα η κουβερτούρα και να μη χρειάζεται να την ψιλοκόψουμε) και στη συνέχεια με μία μαρίζ ομογενοποιούμε το μείγμα, προσθέτουμε το αλάτι, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Σε ένα τετράγωνο ταψί περίπου 20 Χ 20 εκ., στρώνουμε μία λαδόκολλα (φτιάχνοντας καλά τις γωνίες έτσι ώστε να μην τσαλακώνουν πολύ) και αδειάζουμε σε αυτό τη σοκολάτα. Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες.
Τραβώντας τη λαδόκολλα και μεταφέροντας τη σε μια επιφάνεια εργασίας, με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε κάθετες μπάρες με απόσταση 3 εκ. ενδιάμεσα. Στη συνέχεια κόβουμε οριζόντια πάλι σε 3 εκ. έτσι ώστε να έχουμε τετράγωνα τρουφάκια. Τέλος, με ένα σουρωτήρι τσαγιού πασπαλίζουμε με αρκετό κακάο μέχρι να τα καλύψουμε εντελώς. Διατηρούμε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.
Καλή επιτυχία!
