
Ένας νέος chic προορισμός στο κέντρο της Αθήνας που σε καλεί να μείνεις για έναν πρωινό espresso, ένα μεσημεριανό ραντεβού ή ένα βραδινό cocktail
Το ιστορικό Ξενοδοχείο King George, στην καρδιά της Αθήνας, παρουσιάζει με ενθουσιασμό το νέο του κόσμημα με τίτλο: George, The Lobby Bar. Ιδανικά τοποθετημένο στο λόμπι δίπλα από τη ρεσεψιόν, με πρόσβαση και από ανεξάρτητη είσοδο, προσκαλεί τόσο τους ενοίκους του ξενοδοχείου όσο και τους Αθηναίους να ανακαλύψουν έναν χώρο που αποπνέει διαχρονική κομψότητα με κοσμοπολίτικη αύρα και που σύντομα αναμένεται να γίνει αγαπημένο στέκι για κάθε στιγμή της ημέρας.
Η ατμόσφαιρα μαγνητίζει τα βλέμματα από την πρώτη στιγμή, χάρη στον σχεδιασμό που επιμελήθηκε το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Goddard Littlefair, συνδυάζοντας τη νεοκλασική πολυτέλεια με τη σύγχρονη άνεση. Εμπνευσμένο από την ταυτότητα και τη ζωντάνια της πόλης, το George, The Lobby Bar ανοίγεται προς το φως και τον παλμό της Αθήνας, μετατρέποντας τον εσωτερικό χώρο σε μια προέκταση της ζωής της πόλης. Είναι μια σύγχρονη σκηνή κοινωνικότητας, όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο συναντιούνται αυθόρμητα, μοιράζονται στιγμές και γίνονται μέρος της διαχρονικής φιλοξενίας που χαρακτηρίζει την πόλη. Απαλός φωτισμός, γήινες αποχρώσεις, επιλεγμένα έπιπλα και καλλιτεχνικές λεπτομέρειες, με αναφορές στη φύση και την ελληνική αρχιτεκτονική, υφαίνουν ένα σκηνικό που σαγηνεύει από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Τον χώρο κοσμούν εξαίσια δείγματα έργων Νέας Ελληνικής Τέχνης*, που αναδεικνύουν τον διάλογο ανάμεσα στην τέχνη και τη φιλοξενία. Στους δημιουργούς περιλαμβάνονται οι υπερέχοντες Γιάννης Μόραλης, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας και Σπύρος Βασιλείου, καθώς και οι νεότεροι Φίλιππος Θεοδωρίδης, Τίνα Καραγεώργη, Πέγκυ Κλιάφα, Ηλιοδώρα Μαργέλλου, Σοφία Πετροπούλου και η φωτογράφος Ζέττα Αντσακλή, τα έργα των οποίων διαμορφώνουν ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής.
Το George_The Lobby Bar, με μοντέρνο και κομψό στιλ, λειτουργεί ως all-day προορισμός, με αποκορύφωμα τη βραδινή του ατμόσφαιρα. Από το πρωινό μέχρι τα late-night cocktail, προσφέρει μια πολυδιάστατη εμπειρία που εξελίσσεται μέσα στη μέρα, καθώς συζητήσεις ρέουν, εκλεκτές γεύσεις και ποτά απολαμβάνονται και αξέχαστες στιγμές δημιουργούνται.
Για πρωινό, brunch ή μεσημεριανό, το μενού που έχoυν επιμεληθεί οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin Αστέριος Κουστούδης και Νίκος Λειβαδιάς περιλαμβάνει κλασικές διεθνείς επιλογές και εκλεκτά ελληνικά προϊόντα. Mέσα από προτάσεις που εναρμονίζονται με τη ροή της ημέρας δημιουργείται μια εμπειρία γεμάτη φινέτσα και παράδοση, ανοιχτή σε όλους, για καθημερινά επαγγελματικά ραντεβού, σύντομα διαλείμματα ή χαλαρές αποδράσεις. Το πολυεπίπεδο ύφος του μενού αποτυπώνεται μέσα από πιάτα με ταυτότητα και νοσταλγική αύρα. Χειροποίητα αρτοποιήματα πρωταγωνιστούν σε απολαυστικά σάντουιτς, ζεστές πίτες, αφράτα brioche και αλμυρές τάρτες, ενώ ξεχωριστή θέση έχει η τρυφερή δημιουργία «Ψωμί, Βούτυρο & Μέλι», μια παιδική ανάμνηση από εκείνο το απλό αλλά μαγικό σπιτικό πρωινό. Με πίστη στο όραμα μιας αυθεντικής και βιώσιμης γαστρονομίας που σέβεται τη φύση και αναδεικνύει την τοπική παραγωγή, το μέλι προέρχεται από τα «υιοθετημένα» μελίσσια του ξενοδοχείου στην Κερκίνη Σερρών, το αγνό αιγοπρόβειο βούτυρο παράγεται με γάλα ζώων που εκτρέφονται με τροφές υψηλής διατροφικής αξίας στη Δεσκάτη Γρεβενών, ενώ τα προζυμένια καρβέλια ζυμώνονται και ψήνονται καθημερινά στο αρτοποιείο του ξενοδοχείου. Οι μαρμελάδες του πρωινού είναι φτιαγμένες από φρούτα που συλλέγονται με το χέρι στους εύφορους κάμπους και τα ορεινά χωριά της Λάρισας, δεν περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα και αναδίδουν καθαρότητα και αυθεντική γεύση. Όλα τα πιάτα του μενού παρασκευάζονται και σερβίρονται με σεβασμό στη φιλοσοφία της μηδενικής σπατάλης (zero food waste). Η εμπειρία κορυφώνεται με το εντυπωσιακό trolley viennoiserie, το οποίο φιλοξενεί λαχταριστά, χειροποίητα γλυκά και αλμυρά κρουασάν, που ετοιμάζονται με δεξιοτεχνία στο αρτοποιείο του ξενοδοχείου και παρουσιάζονται ζεστά, προσκαλώντας τους επισκέπτες να επιλέξουν επί τόπου τα αγαπημένα τους κομμάτια. Παράλληλα, μονοποικιλιακοί espresso, βοτανικά blends και εποχικά infusions προσθέτουν τη δική τους νότα με την ίδια ξεχωριστή φροντίδα που χαρακτηρίζει όλο το μενού.




Όταν το φως χαμηλώνει, το μπαρ αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή
Καθώς τα φώτα χαμηλώνουν, η ατμόσφαιρα στο George, The Lobby Bar αλλάζει, αποκτά ένταση, μυστήριο και ρυθμό. Η μουσική δυναμώνει και στο επίκεντρο έρχεται τώρα το επιβλητικό μπαρ.
Η κάρτα ποτών δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε premium gin και tequila, σχεδιασμένη να καλύπτει κάθε γούστο και επίπεδο εξερεύνησης, σε απόλυτη αρμονία με τις παγκόσμιες τάσεις του fine drinking. Τα signature cocktail εμπνευσμένα από τις έξι αισθήσεις και βασισμένα στη φιλοσοφία του zero waste κρύβουν μέσα τους μια στιγμή που περιμένει να αποκαλυφθεί. Παρασκευάζονται tableside από τους έμπειρους bartenders πάνω στο εντυπωσιακό mobile cart, μέσα από ένα διαδραστικό τελετουργικό όπου οι επισκέπτες επιλέγουν το αρωματικό bitter της προτίμησής τους από μια σειρά ειδικών aromatic sprays, που έχει δημιουργήσει η ομάδα του bar. Μια εμπειρία που αφυπνίζει τις αισθήσεις και μετατρέπεται σε μια απόλαυση που αποτυπώνεται στη μνήμη. Πίσω από κάθε δημιουργία κρύβεται μια ιστορία για την έμπνευση, τα υλικά και την προέλευση των αποσταγμάτων. Είτε πρόκειται για μια σπάνια tequila είτε για ένα bespoke gin blend, κάθε ποτό στο George, The Lobby Bar απογειώνει τη βραδιά όχι μόνο με τη γεύση του, αλλά με την αλληλεπίδραση, την τελετουργία και την ατμόσφαιρα που το περιβάλλει.
Μια συλλογή από τολμηρά και ευφάνταστα bites αποτελούν το τέλειο pairing για ποτό. Lobster mac & cheese, beef tartare éclair, bao με γαρίδα tempura, αλλά και μια εντυπωσιακή παρουσίαση με στρείδια πάνω σε πάγο, συνοδεύουν με στυλ κάθε ποτήρι και δημιουργούν μια αίσθηση κοσμοπολίτικης νυχτερινής περιπλάνησης. Όλα συμπληρώνονται με λεπτομέρειες που αφήνουν διακριτικό αλλά ανεξίτηλο αποτύπωμα. Πορσελάνες Ecaille crème από τη Γαλλία και οι χειροποίητες στολές προσωπικού που σχεδίασε ο ελληνικός οίκος Zeus + Dione, αναδεικνύουν την αισθητική φιλοσοφία του χώρου και την προσοχή στην λεπτομέρεια σε κάθε του σημείο.
Το George, The Lobby Bar είναι κάτι περισσότερο από μια νέα άφιξη.
Eίναι το νέο ραντεβού της πόλης και ένας λόγος να μείνεις στο λόμπι για λίγο ακόμη…
***
Η εικαστική συλλογή του George, The Lobby Bar
Η τοποθέτηση αυθεντικών έργων τέχνης καταξιωμένων αλλά και σύγχρονων ανερχόμενων εικαστικών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των ξενοδοχείων της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ. Αυτό ισχύει εδώ και χρόνια, πριν γίνει τάση αλλά και τώρα που η εγκατάσταση τέχνης σε ξενοδοχεία ανά τον κόσμο ανθίζει ως ένα ακόμη ποιοτικό μέσο επικοινωνίας με τον επισκέπτη. Συνεπώς, το ανακαινισμένο George, The Lobby Bar δεν θα μπορούσε να υποδέχεται τους επισκέπτες του με κάτι λιγότερο από εξαίσια δείγματα έργων της Νέας Ελληνικής Τέχνης.
Στην είσοδο δεσπόζει το εμβληματικό έργο του Γιάννη Μόραλη (1916-2009) με τίτλο ¨Σύνθεση”. Το συγκεκριμένο έργο είχε φιλοτεχνηθεί για το καζίνο της Πάρνηθας το 1961 και αποτελεί προσωρινό δάνειο του Regency Casino Mont Parnes στο ξενοδοχείο King George. Η “Σύνθεση” είναι η μεγαλύτερη τοιχογραφία του Γιάννη Μόραλη. Κοντά στην είσοδο τοποθετήθηκε επίσης ένα έργο μοναδικής εμβέλειας του Σπύρου Βασιλείου (1903-1985) το οποίο απεικονίζει “Το μαγαζάκι της οδού Αθηνάς” όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του. Ο συγκεκριμένος πίνακας, ο οποίος χρονολογείται το 1970, μας καθηλώνει με την ατμοσφαιρική του διάθεση και δημιουργεί μια αυθεντική περιήγηση στην Αθήνα του χθες μέσα σε ένα ξενοδοχείο ιστορικό και διαχρονικό. Προχωρώντας στους ενδότερους χώρους του μπαρ, θαυμάζουμε ένα γύψινο έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα (1906-1994).
Έπειτα αρχίζει η παρουσία των σύγχρονων εικαστικών Φίλιππου Θεοδωρίδη (Γ. 1978), Τίνας Καραγεώργη (Γ. 1959), Πέγκυς Κλιάφα (Γ. 1967), Ηλιοδώρας Μαργέλλου (Γ. 1985), Σοφίας Πετροπούλου (Γ. 1964) και της φωτογράφου Ζέττας Αντσακλή. Σε όλα τα έργα αν και διαφορετικής τεχνοτροπίας και ύφους, κοινός παρονομαστής είναι η ελληνική γραφή που στέκεται διεθνώς. Στην Ηλιοδώρα Μαργέλλου συναντάμε το παραδοσιακό κέντημα, στην Πέγκυ Κλιάφα την εικονογραφία εμπνευσμένη από αρχαία ελληνικά μωσαϊκά, στον Φίλιππο Θεοδωρίδη την τέχνη της κεραμικής και δωρικές γραμμές στη ζωγραφική του, στη Ζέττα Αντσακλή την ομορφιά της ελληνικής σημαίας αποτυπωμένη με ένα μοναδικό τρόπο μέσα από γαλανόλευκα τοπία της θάλασσας και του ουρανού της πατρίδας μας και στις εικαστικούς Σοφία Πετροπούλου και Τίνα Καραγεώργη το ελληνικό φως ως πηγή έμπνευσης. Την επιμέλεια της συλλογής υπογράφει η Ιστορικός Τέχνης και ανεξάρτητη Εικαστική Σύμβουλος, Μαρία Μιγάδη.
Η αγάπη της οικογένειας Αθανασίου Λασκαρίδη για την τέχνη είναι εμφανής σε όλα τα ξενοδοχεία της – για παράδειγμα στο Athens Capital πρωταγωνιστεί το έργο ζωής του Γιώργου Λάππα «Mappemonde” – , με το πιο πρόσφατο στολίδι – πολυόροφο κρυστάλλινο πολυέλαιο- να αποκτήθηκε για το ξενοδοχείο King George. Το φαντασμαγορικό αυτό κομμάτι δημιουργήθηκε κατόπιν παραγγελίας στην Lasvit, την πλέον αγαπημένη εταιρεία των μεγάλων ξενοδοχείων και brand πολυτελείας παγκοσμίως. Ο σκοπός της παραγγελίας, που ήταν να μετατραπεί ένας κοινός φωταγωγός σε ένα ενδιαφέρον και οπτικά ελκυστικό χώρο, επιτεύχθηκε απόλυτα.
GEORGE, THE LOBBY BAR
Ξενοδοχείο KING GEORGE
Βασιλέως Γεωργίου Α’ 3, Αθήνα, 105 64
Τηλέφωνο κρατήσεων: +30 2103330748
_____________
“George, The Lobby Bar” – A New Arrival at the King George Hotel
A chic new destination in the heart of Athens inviting you to stay for a morning espresso, a midday meeting or an evening cocktail.
Athens, October 30, 2025 – The historic King George Hotel, in the heart of Athens, proudly presents its newest gem: George, The Lobby Bar. Ideally located beside the hotel’s reception area, with a separate street entrance for easy access, the bar welcomes both hotel guests and Athenians to discover a space that exudes timeless elegance and cosmopolitan flair destined to become the city’s newest all-day meeting point.
Designed by the internationally acclaimed architecture studio Goddard Littlefair, the space masterfully blends neoclassical luxury with contemporary comfort. Inspired by the rhythm and energy of Athens, George, The Lobby Bar opens itself to the city’s light and pulse, transforming its interior into an elegant extension of urban life. It is a modern social stage where people from all over the world meet spontaneously, share moments and become part of the city’s living tradition of hospitality. Soft lighting, earthy tones, bespoke furniture, and artistic details inspired by nature and Greek architecture create an inviting scene; the perfect setting for a morning espresso, a business lunch, or an evening cocktail.
The space is adorned with exquisite examples of Modern Greek Art*, highlighting the dialogue between art and hospitality. Among the featured artists are the eminent Yiannis Moralis, Nikos Hadjikyriakos-Ghika, and Spyros Vassiliou, alongside contemporary creators such as Filippos Theodoridis, Tina Karageorgi, Peggy Kliafa, Heliodora Margellou, Sophia Petropoulou, and photographer Zetta Antsakli. Together, their works create an environment of elevated aesthetics.
An all-day destination that evolves through the day
With a modern yet timeless character, George, The Lobby Bar functions as an all-day destination that reaches its peak in the evening hours. From breakfast to late-night cocktails, it offers a multidimensional experience that unfolds naturally throughout the day, where conversations flow, fine flavors are enjoyed, and memorable moments are created.
For breakfast, brunch, or lunch, the menu curated by Michelin-starred chefs Asterios Koustoudis and Nikos Livadias features classic international selections alongside refined Greek products. Each dish reflects a sense of finesse and tradition, ideal for business meetings, casual breaks, or leisurely escapes. Homemade breads take center stage featured in artisanal sandwiches, warm pies, fluffy brioches, and savory tarts, while a highlight of the menu is the nostalgic creation “Bread, Butter & Honey”, inspired by a simple yet magical childhood breakfast. Faithful to the vision of authentic, sustainable gastronomy that respects nature and champions local production, every ingredient tells a story: The honey comes from the hotel’s adopted beehives in Kerkini, Serres, the pure goat and sheep butter is sourced from Grevena region, made with milk from animals fed on nutrient-rich natural forage and the sourdough loaves are kneaded and baked daily in the hotel’s own bakery. The breakfast jams are handmade from handpicked fruit from the fertile plains and mountain villages of Larissa, free from added sugars and bursting with natural flavor.
Every dish is prepared with care and served according to a zero food waste philosophy. A standout highlight is the trolley viennoiserie, a mobile display of irresistible, handcrafted sweet and savory pastries freshly baked in-house and served warm, inviting guests to select their favorites on the spot. The experience is complemented by single-origin espresso, botanical blends, and seasonal infusions, each prepared with the same attention to detail that defines the entire menu.
When the lights dim, the bar takes center stage
As evening falls, the atmosphere at George, The Lobby Bar transforms gaining intensity, mystery, and rhythm. The music rises, and the majestic bar becomes the heart of the scene.
The drinks list pays special tribute to premium gin and tequila, designed to suit every palate and level of exploration, in tune with the global trends of fine drinking. The signature cocktails, inspired by the six senses and based on the zero waste philosophy, hold within them a moment waiting to be revealed. Prepared tableside by skilled bartenders using a striking mobile cart, the ritual allows guests to personalize their drink by choosing from a range of aromatic bitters presented as exclusive aromatic sprays, created in-house by the bar team. This interactive experience awakens the senses and transforms every drink into a lasting memory.
Behind each creation lies a story of inspiration, ingredients, and provenance. Whether it is a rare tequila or a bespoke gin blend, every drink elevates the evening not only through taste but through interaction, ritual, and atmosphere. A bold and imaginative selection of bites offers the perfect pairing for drinks: Lobster mac & cheese, beef tartare éclair, shrimp tempura bao, and fresh oysters on ice, each dish served with flair and a cosmopolitan spirit of nighttime exploration.
French Écaille Crème porcelain and bespoke staff uniforms by the Greek fashion house Zeus + Dione highlight the aesthetic philosophy and meticulous craftsmanship that permeate every element of George, The Lobby Bar.
George, The Lobby Bar is more than just a new opening; it’s the city’s new rendezvous point, and a reason to linger in the lobby a little longer.
***
*The Art Collection of George, The Lobby Bar
The installation of authentic works of art by both acclaimed and emerging contemporary Greek artists has always been an integral element of all hotels of LAMPSA Hellenic Hotels S.A. , a practice established long before it became a global trend. Today, as art curation flourishes in hotels worldwide as a refined form of communication with guests, this tradition continues with renewed vitality. It is therefore only natural that the newly renovated George, The Lobby Bar, welcomes its visitors surrounded by exquisite examples of Modern Greek Art.
At the entrance, guests are greeted by the emblematic work Composition by Yiannis Moralis (1916–2009). Originally created in 1961 for the Parnitha Casino, this masterpiece is on temporary loan from Regency Casino Mont Parnes to the historic King George Hotel. Composition is the largest mural ever created by Moralis and serves as an iconic introduction to the bar’s artistic narrative. Nearby, a significant painting by Spyros Vassiliou (1903–1985), titled The Little Shop on Athinas Street, captivates with its atmospheric charm and offers an authentic visual stroll through the Athens of yesterday, within a hotel that itself embodies timeless elegance. Deeper inside the bar, visitors encounter a striking gypsum work by Nikos Hadjikyriakos-Ghika (1906–1994), further enriching the dialogue between Greek artistic heritage and contemporary design.
The journey continues with works by contemporary artists Filippos Theodoridis (b. 1978), Tina Karageorgi (b. 1959), Peggy Kliafa (b. 1967), Heliodora Margellou (b. 1985), Sophia Petropoulou (b. 1964) and photographer Zetta Antsakli. Though diverse in style and medium, all share a common thread; a distinctly Greek artistic language with a global resonance. In the work of Heliodora Margellou we find references to traditional embroidery, while Peggy Kliafa draws inspiration from ancient Greek mosaics. Filippos Theodoridis explores ceramic art and Doric simplicity in his painting, and Zetta Antsakli captures the beauty of the Greek flag through poetic blue-and-white seascapes and skies. In the works of Sophia Petropoulou and Tina Karageorgi, Greek light itself becomes the central source of inspiration. The curation was overseen by Art Historian and independent Art Consultant Maria Migadi.
Laskaridis family’s deep love for art is evident throughout all its properties. At Athens Capital Hotel, the monumental Mappemonde by George Lappas takes center stage, while at the King George Hotel, the most recent addition is a spectacular bespoke 21m long glass installation, specially designed by Lasvit, a leading company in the design and construction of contemporary glass art installations. This dazzling installation was created to transform a simple lightwell into a visually captivating architectural feature; a goal achieved with brilliance.
GEORGE, THE LOBBY BAR
King George Hotel, Athens
Vasileos Georgiou A’ 3, Athens, 105 64
Reservations: +30 2103330748

